Γιώργος Τσανάκας

Δεν θα βγάζει πάντα τα κάστανα από τη φωτιά ο Φορτούνης…

Ο Ολυμπιακός είχε… Φορτούνη και στην Τρίπολη. Όταν όμως ο αρχηγός του ή κάποιος άλλος κομβικός παίκτης βρεθεί σε άσχημο βράδυ, θα υπάρξει πρόβλημα και σε αυτό πρέπει να βρει άμεσα λύση ο Μαρτίνεθ.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη ήταν η επιστροφή στις νίκες. Είχε στην πλάτη του δύο σερί ήττες, η πρώτη ιδιαίτερα βαριά και «άσχημη» στο πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ, η δεύτερη από τη Γουέστ Χαμ για το Europa League. Το κατάφερε η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αλλά δείχνει πως το τελευταίο διάστημα δεν είναι και στα καλύτερά της, αφού είναι νέο σύνολο και έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Αυτό φάνηκε και απέναντι στον Αστέρα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να αντιμετωπίσουν έναν πολύ καλά στημένο και σχεδόν αλάνθαστο στο ανασταλτικό κομμάτι αντίπαλο. Μέχρι να μπει ο Φορτούνης!

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μπήκε και… επιβεβαίωσε τον ρόλο και την «ταυτότητά» του: Αρχηγός! Έστω και αν είχε τη δόση της τύχης στο πρώτο γκολ, όπου η μπάλα φαινόταν να πηγαίνει στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου, έστω και αν είχε ανυπεράσπιστη εστία στο 2-0. Ο Φορτούνης ήταν εκεί, δήλωσε παρών και βγήκε μπροστά για λογαριασμό της ομάδας του.

Έκανε λίγα και απλά πράγματα, τα οποία δεν έκανε κανένας από τους συμπαίκτες του και ιδιαίτερα από αυτούς που ξεκίνησαν. Πήρε μπάλες, δεν κρύφτηκε από τις ευθύνες του και η είσοδός του έδειξε να τονώνει ψυχολογικά την ομάδα του. Μπαίνει στο ματς ο «Φόρτου» και οι συμπαίκτες του χαμογελούν! Το γεγονός πως έχει συμβολή σε 14 γκολ σε 16 παιχνίδια τη φετινή σεζόν τα λέει όλα για το πόσο κομβικός και απαραίτητος είναι.

Σε αντίθεση, φυσικά, με τα όσα είδαμε από αυτούς που ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα. Ο Σολμπάκεν έδειξε να έχει όρεξη, αλλά ήταν μονότονος και χωρίς καμία μα καμία ουσία. Και είναι κρίμα για έναν ποδοσφαιριστή του επιπέδου και της ποιότητάς του. Ο Μπιέλ παρότι ξεκίνησε καλά τη σεζόν, μετά… χάθηκε και δεν δίνει βοήθειες όταν βρίσκεται στο γήπεδο. Ο προ ετών MVP του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, δεν δικαιολογεί τον ντόρο που είχε γίνει προς το πρόσωπό του. Δυστυχώς, ο Σκάρπα ξέρει καντάρια μπάλα, αλλά πάλι δεν βγαίνει αυτό στο χορτάρι. Το κακό είναι πως ο Ελ Κααμπί βρίσκεται και αυτός σε κακό φεγγάρι, με το χαμένο τετ-α-τετ του παρότι ήταν σε θέση οφσάιντ, να το επιβεβαιώνει. Η διακοπή πιθανότατα θα του κάνει καλό, αφού θα «αδειάσει» το μυαλό του και ίσως με κάποιο γκολ με την εθνική του να τον «ξεμπουκώσει».

Έχεις και την ίδια ώρα τους Έσε, Αλεξανδρόπουλο και Ορτέγκα να δείχνουν, επίσης, πως είναι απαραίτητοι. Ιδιαίτερα ο πρώτος, είναι συγκλονιστικός και το γεγονός πως η Μπενφίκα συνεχίζει να τον παρακολουθεί ασταμάτητα, λέει πολλά. Έχει πάστα μεγάλου παίκτη και παίζει μόνιμα στα «κόκκινα». Ο Αλεξανδρόπουλος είχε σημαντική συμβολή, καλύπτοντας με εξαιρετικό transition αρκετά ανεβάσματα των παικτών του Αστέρα, ενώ είχε και πολλά κλεψίματα. Όσον αφορά τον Ορτέγκα, έκανε μεστό παιχνίδι και αν είχε καλύτερες επιλογές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, τότε θα μπορούσε δημιουργικά να βοηθήσει περισσότερο τους συμπαίκτες του.

Για καλό του, λοιπόν, ο Ολυμπιακός πέρασε αναίμακτα από την Τρίπολη. Λίγο ήθελε να γίνει η ζημιά, αφού την εμφάνισή του δεν τη λες καλή. Είχε όμως ορισμένες σταθερές που του επέτρεψαν να φύγει νικητής από το «Θ. Κολοκοτρώνης»: Τον ηγετικό Φορτούνη, την κομβική τριάδα παικτών που προαναφέραμε, αλλά και μικρή δόση τύχης με το μέρος του στα τελειώματα των Αρκάδων.

Δεν γίνεται, όμως, πάντα ο αρχηγός του να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά. Δεν είναι ρομπότ, αλλά άνθρωπος και χρειάζεται ανάσες, όπως του έδωσε στην Τρίπολη ο Μαρτίνεθ. Ή πολύ πιο απλά, θα βρεθεί ένα-δύο ματς σε κακή βραδιά. Τότε τι; Αυτό θα πρέπει να το απαντήσει ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος μέσα στη διακοπή καλείται να βρει έξτρα λύσεις ώστε να μην εγκλωβίζεται από τους αντιπάλους του. Είτε μέσω διάφορων προσώπων, είτε μέσα από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του που θα γεννά νέους πρωταγωνιστές στα 90λεπτα…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x